Handboeken

 

Handboek wijnschrijven/culinair schrijven

Creatief schrijven, het doseren van kennis, het overbrengen van je boodschap en contact maken met je lezer, dat zijn de onderwerpen van dit handboek. Het is misschien bescheiden van omvang, maar is een weergave van alles wat ik weet over het vak, mijn overwegingen en ervaring. Barstensvol met waardevolle tips en handvatten. Aan bod komen onder meer:

  • Ken je lezer (en je redacteur!)
  • Formats: blogs, columns, artikelen, recepten, wijnbeschrijvingen, nieuwsbrieven en meer
  • Vorm: toon, ritme, het gebruik van jargon, schilderen met woorden
  • Inhoud: bronnen, feiten, smaken
  • Schrijfwijzen van wijnnamen en druivenrassen
  • Schrijfwijzen van ingrediënten
  • Receptnotatie

Een leidraad als deze vindt u nergens anders!

 

Het e-Handboek wijnschrijven/culinair schrijven kost nu slechts 7,50! Bestellen kan hier.

 

 

Handboek freelancen als culinair/wijnschrijver

Goed schrijven is één ding, maar hoe kun je daar geld mee verdienen? Dit handboek is het resultaat van mijn lange ervaring en succes als zzp’er. Een paar van de onderwerpen:

  • Lobbyen – hoe krijgt u nieuwe klanten?
  • Eigen stijl of die van het blad? Knokken!
  • Onderhandelen over prijs
  • Ethiek, commercie
  • Advertorials
  • Help, het kost zo veel tijd!
  • Hergebruik, door u en door de klant
  • Zakelijk: belasting Kamer van Koophandel, BTW

 

Het e-Handboek freelancen als culinair/wijnschrijver kost nu slechts 7,50! Bestellen kan hier.