De grote Kleyn – culinair compendium

45,00

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

WEGENS AFWEZIGHEID TIJDELIJK NIET BIJ MIJ VERKRIJGBAAR

Ook hier verkrijgbaar en wel met handtekening: het standaardwerk voor de jaren 10 van deze eeuw (en daarna): De grote Kleyn, culinair compendium.

 

Standaardwerk voor elke foodie!’ (Kookboekenrecensies.nl)

‘Zeldzame klasse.’ (Winebusiness.nl)

‘Zo zwaar als het boek is, zo licht is Kleyns schrijfstijl. Een waarachtig opus magnum.’ (Gereons Keuken Thuis)

‘Harde informatie met verbazingwekkende luchtigheid en vlotheid gebracht.’ (Italiaans koken met Antoinette)

‘Grote Kleyn is de nieuwe standaard.’ (Perswijn)

Grote Kleyn overtreft Dikke Van Dam’ (Boon Blogt)

‘Zwaar boek, lichte toon’, ‘verplichte kost voor foodbloggers’ (Marlene Bijlsma op Kookboekennieuws)

 

Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn, Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een opluchtende dosis ironie. Fabels worden ontmaskerd, vooroordelen ontkracht. Anekdotes, kaders en 125 recepten met wijnadviezen maken het boek af.

 

Schitterend vormgegeven door Marinka Reuten en dito geïllustreerd door Marly Hendricks.

Omvang 1008 pagina’s, gewicht 2,17 kg.

 

Andere online-aanbieders rekenen misschien geen verzendkosten; ik vraag echter 5 euro als bijdrage, want het kost ons al 6,95 plus de speciaal ervoor gemaakte verpakking. In ruil daarvoor krijg je een handtekening en desgewenst een opdracht. Verderop in het besteltraject kun je je wensen opgeven.

 

Op Kookboekenrecensies verscheen al op 12 oktober een eerste bespreking, met vijf van de vijf sterren! Klik hier om hem te lezen.

Exact een week later bespreekt Winebusiness.nl mijn boek: ‘zeldzame klasse’. Klik hier om het stuk te bekijken.

Gereon de Leeuw weidde er op 20-10 een forse recensie aan: ‘Zo zwaar als het boek is, zo licht is Kleyns schrijfstijl. Een waarachtig opus magnum.’ klik hier.

Italiaans koken met Antoinette schreef een recensie waar ik behoorlijk van moest blozen: klik hier.

Perswijn in de persoon van Sjoerd de Groot wijdde erover uit, ‘Kleyn is nieuwe standaard’: klik hier.

Joke Boon ging ook behoorlijk los met ‘Grote Kleyn is Groots’: klik hier.

Op Kookboekennieuws.nl nam Marlene Bijlsma het boek onder de loep: ‘zwaar boek, lichte toon’, ‘verplichte kost voor foodbloggers’. Klik hier.

Extra informatie

Gewicht 2.3 kg
Afmetingen 268 x 196 x 55 cm

Beoordelingen

  1. Wat een heerlijk naslagwerk. Zeer verhelderend uiteen gezet. Een kookboek dat je pakt, niet alleen om uit te koken, maar ook om in te lezen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…