Aanbieding!

De grote Kleyn – culinair compendium

45,00 29,99

Categorie:

Beschrijving

 

Alleen hier verkrijgbaar met handtekening: het standaardwerk voor de jaren 10 van deze eeuw (en daarna): De grote Kleyn, culinair compendium.

 

Standaardwerk voor elke foodie!’ (Kookboekenrecensies.nl)

‘Zeldzame klasse.’ (Winebusiness.nl)

‘Zo zwaar als het boek is, zo licht is Kleyns schrijfstijl. Een waarachtig opus magnum.’ (Gereons Keuken Thuis)

‘Harde informatie met verbazingwekkende luchtigheid en vlotheid gebracht.’ (Italiaans koken met Antoinette)

‘Grote Kleyn is de nieuwe standaard.’ (Perswijn)

Grote Kleyn overtreft Dikke Van Dam’ (Boon Blogt)

‘Zwaar boek, lichte toon’, ‘verplichte kost voor foodbloggers’ (Marlene Bijlsma op Kookboekennieuws)

 

Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn, Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een opluchtende dosis ironie. Fabels worden ontmaskerd, vooroordelen ontkracht. Anekdotes, kaders en 125 recepten met wijnadviezen maken het boek af.

 

Schitterend vormgegeven door Marinka Reuten en dito geïllustreerd door Marly Hendricks.

Omvang 1008 pagina’s.

 

Andere online-aanbieders rekenen misschien geen verzendkosten; ik vraag echter 5 euro als bijdrage, want het kost ons al 6,95 plus de speciaal ervoor gemaakte verpakking. In ruil daarvoor krijg je een handtekening en desgewenst een opdracht. Verderop in het besteltraject kun je je wensen opgeven.

 

 

Extra informatie

Gewicht 2.3 kg
Afmetingen 268 x 196 x 55 cm

Beoordelingen

  1. Leon

    Wat een heerlijk naslagwerk. Zeer verhelderend uiteen gezet. Een kookboek dat je pakt, niet alleen om uit te koken, maar ook om in te lezen.

  2. hafida

    Wat heb ik genoten van het boek van Onno Kleyn, Ik twijfelde in eerste instantie of ik wel moest hebben. Johannes van Dam had ik al gelezen en Harold McGee heb ik in huis. Maar wat een wereld van verschil, het leest toch anders. Onno schrijft luchtig, soms humoristisch en veel kennisoverdracht. Mensen zeggen tegen mij, jij weet toch alles over eten maar het lezen van Onno besef ik me dat ik toch niet alles weet, ik heb veel aantekeningen gemaakt en opeens kijk ik anders tegen eten. Gelukkig herkende ik veel in wat Onno schreef, kook nooit aardbeien uit het buitenland, gebruik geen gemalen peper uit een potje, en ja eet uit blik smaakt gewoon niet, je proeft duidelijk het blik, gebruikt goede olijfolie voor pesto etc. Wat maakt Onno anders dan Johannes van Dam en Harold McGee, ten eerste schreef Johannes van Dam heel goed, maar ik las tussen de regels niet zo veel passie zoals Onno en hij was best wel standvastig als het om eten ging. Hoewel je over smaak uren kan twisten leek het wel of zijn mening een onbetwiste waarheid is, iets waar ik regelmatig aan ergerde. Harold McGee vind ik echt een boek die even pakt als je weten bij hoeveel graden kip gaar is. Het is geschreven uit wetenschappelijk informatie en veel ingrediënten die er in staan is Nederland niet verkrijgbaar. Onno, bedankt dat je het boek hebt geschreven en mij veel geld en kookfouten gaat besparen dankzij jou weet ik in ieder geval wat ik niet moet kopen en niet in de keuken moet koken. Wat ook fijn was dat er veel geschiedenis over voedsel in het boek stond, wat heb ik gelachen om Kaldi of het nu waar is of een mythe vermakelijk is het wel. Ik hoop dat je in de toekomst vaker gaat schrijven, ik verslind graag je boeken

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…