Culinaire Colleges 2015

 

Voor het derde jaar alweer organiseert de Academie een serie interactieve colleges over eten en drinken, dit keer in samenwerking met de Volkskrant. Inspirerende sprekers en lekkerbekkende toehoorders treffen elkaar in de prachtige congresomgeving van het Okura Hotel Amsterdam. We beginnen met thee of koffie en wat lekkers en eindigen met een glas wijn, en dat is allemaal inbegrepen in de toegangsprijs.

Alle lezingen beginnen om 16 uur; rond 18 uur ronden we af.

 

Vorig seizoen een groot succes, nu weer: na afloop samen eten bij Okura’s Serre Restaurant, ‘inspired by Ciel Bleu’, door Michelin bekroond met een Bib Gourmand: uitstekend eten voor een redelijke prijs.

 

 

Programma

 

Alweer voorbij: 1 februari – Bakgeheimen ontsluierd…! Met Karin Luiten en Edwin Klaasen, 15 februari: In de klem tussen voedings- en dieetindustrie, met Eetschrijver Gerrit Jan Groothedde, en 22 maart: De ziel van de Italiaanse keuken, met Onno Kleyn.

 

29 maart: Wijn maken aan de voet van de Mont Ventoux, met Daan van Dijkman

 

Pressoir 30-1

 

Op de laatste zondag van maart komt Daan van Dijkman, eigenaar van wijnbedrijf Domaine de Marotte in de AOC Ventoux, vertellen over zijn vak. Daan is voedingstechnoloog en wijnboer en daarbij een verteller uit duizenden. In 1997 vestigde hij zich met zijn vrouw Elvira, docente aan een agrarische school, in Zuid-Frankrijk. Natuurlijk komt zijn grote avontuur in zijn lezing aan bod, maar vooral ook het telen van druiven en de details van het maken van wijn. Het is maar zelden dat we daarover in het Nederlands kunnen horen. En uiteraard proeven we van wat er aan goeds van de Marotte komt!

Klik hier om kaarten te reserveren.

 

 

Praktische informatie

De colleges starten om 16.00 uur en eindigen tegen 18.00 uur.

De toegangsprijs is € 24,50 bij inschrijving vooraf (€ 27,50 aan de zaal). Lezers van de Volkskrant krijgen korting door het invullen van de hen bekende kortingscode op de betaalpagina: zij betalen slechts € 17,50. Er is tevens een passepartout voor de sterk gereduceerde prijs van € 75,-

Koffie, thee en een glas wijn na afloop zijn inbegrepen. Restitutie van al betaalde kaarten is niet mogelijk.

 

Met speciale dank aan de hoofdsponsor: Hotel Okura Amsterdam