Cursussen

 

Wijnschrijven/culinair schrijven, 10 maart

De hard-core van de Culinaire Schrijfacademie, met colleges, opdrachten en veel persoonlijk contact: klik hier.

 

Zomerweek Italië, 17-24 juni

Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar!

 

Workshop Inspiratie en Research

Hoe verzin je het toch telkens weer? Zo’n invalshoek, zo’n gedachtengang, zo’n onderwerp? Veel inspiratie komt voort uit research: onderzoek en associatie voeden elkaar. Exclusieve workshop bij mij thuis (!) voor maximaal 7 deelnemers.

 

Trainingen voor bedrijven

Liever een op maat gemaakt programma bij u aan huis, voor het hele personeel of een gedeelte daarvan? Dat kan natuurlijk. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

Belangrijk kenmerk van onze cursussen is het contact via telefoon of skype en de huiswerkbesprekingen op mp4. Luister hier naar een voorbeeld.

Registervinologen krijgen educatiepunten voor de cursus.

Alle cursussen en opleidingen worden gegeven en begeleid door Onno Kleyn en Juliette Tocila.

 

 

De cursus Culinair Schrijven geeft je allerlei handvatten om te starten met schrijven of je stijl verder te verbeteren. Onno heeft mij enorm geholpen bij het verder ontwikkelen van verschillende schrijfstijlen. Eindelijk een schrijfcursus met praktische documentatie en sterke, relevante content. Daarbij worden de lessen erg professioneel begeleid.

Corria Houthuizen, Wine & Communication Group, www.winecomgroup.nl

 

Mijn verwachtingen van de cursus waren hoog, maar werden nog overtroffen; ik heb hem als heel prettig en nuttig ervaren. Wat ik bijzonder gewaardeerde was dat de cursus heel persoonlijk en flexibel is. De ingesproken feedback is fantastisch, leuk om te luisteren en heel leerzaam. De opdrachten waren divers. Ook kreeg ik opdrachten die mij moeilijk leken of waar het onderwerp mij niet lag, maar dat bleek juist heel nuttig. Het is goed om uit die comfortzone te komen, daar word je een betere schrijver van.

Kelly Bennis, www.kellybennis.nl

 

Toch een beetje spannend: beoordeeld worden op je schrijfkwaliteiten door professional Onno Kleyn. Gelukkig ben je bij hem in goede handen! Hij daagt je in de cursus culinair en wijnschrijven uit om het beste uit jezelf te halen. Zijn commentaar is zorgvuldig en kritisch, en zorgt ervoor dat je meer van jezelf durft te laten zien in je teksten. Door het persoonlijke en directe contact is dit echt een cursus op maat. Een aanrader!

Margreet Baalmanmargreetbaalman.blogspot.nl

 

De cursus voldeed aan de verwachting, de uitleg was goed en zeer deskundig, het lesmateriaal duidelijk en goed te gebruiken voor andere momenten. De correcties scherp en nuttig. Ook algemene kennis over waar een betreffend artikel aan moet voldoen vond ik zinnig. Was en ben nog steeds onder de indruk van de kennis van Onno en vond het zeer aangenaam om dat van dichtbij mee te mogen maken.

Annette van Ruitenburg, creative director, kok en boekenmaker, voorzitter van Slow Food Texel, www.annettevanruitenburg.nl

 

De cursus Culinair en Wijnschrijven van Onno Kleyn kan ik van harte aanbevelen! Het gepuzzel om teksten op de juiste manier op papier te krijgen is onder zijn ‘bewind’ een heel plezierige uitdaging. Ik heb veel geleerd. Als individu, maar ook als deel van een leuke groep ‘culies’. Ik zeg: doen!

Anne-Wies van Oosten, www.anne-wies.nl