Gevorderdencursus 2015 Amsterdam

 

Op veler verzoek organiseren we een cursus voor lekkerbekkende meerwillers, alumni van de Academie of anderszins geoefende schrijvers op het gebied van eten of wijn. De cursus is anders van opzet dan de basiscursus culinair en wijnschrijven. We hebben bijvoorbeeld twee bijeenkomsten waarin we met elkaar de gemaakte teksten bespreken; een algemeen startcollege is niet meer effectief, aangezien de moeilijkheden en struikelblokken individueel te verschillend zijn.

 

Het is zeer goed mogelijk om in deze cursus te werken aan projecten die je al onder handen hebt. Zo niet, dan zorgen wij voor opdrachten om je tanden in te zetten.

 

Als deelnemer in deze vervolgcursus heb je een actieve rol als het gaat om feedback geven op andermans werk.

 

 

Opzet

 

Medio januari: oproep voor het maken van de eerste opdrachten. Het inbrengen van andere tekst, voor projecten/blogs waar je mee bezig bent, kan ook.

Nu en verder plaats je alle tekst in het alleen voor de deelnemers toegankelijke intranet van de Academie, waar je elkaars werk kunt zien en becommentariëren, ongeveer zoals facebook werkt.

 

9 februari: bijeenkomst bij Boekalicious, de boekwinkel/koffieschenkerij van ex-cursist Jacqueline Smit, in de Watergraafsmeer in Amsterdam. Tijd (speciaal voor de mensen van verder weg): 19.30-21.30 uur.

 

Medio derde week februari: Tussenronde (de 2e) met nieuw en aangepast werk. Ik geef mijn commentaar als geluidsbestand. Nieuwe opdrachten.

 

9 maart: afsluitende bijeenkomst bij Boekalicious, en daarmee de 3e ronde tekstbeoordeling. Zelfde tijden.

 

 

De kosten van deelname zijn 477 euro (577,17 incl. BTW). Het aantal deelnemers is beperkt tot 10.

 

Informatie en inschrijven

Via het contactformulier.